"De basis is ruimte om te vertrouwen"

Sander Blok

Voor Sander is de Manifestatie een plek van Openheid waar je zonder oordeel kan delen wie je bent en kan delen wat je kunt. Het is een plek om elkaar echt te leren kennen. Sander werkt als Wandelcoach en geeft daarnaast Energetische behandelingen. Hij geeft mensen ruimte en vertrouwen en helpt hen op eigen kracht in beweging te komen. Als Reiki Master en Holistisch coach, combineert hij zijn energiewerk op een krachtige wijze met gesprekken, opdrachten en wandelen. Hij hanteert in zijn leven en dus ook in zijn werk de Blok-basics.

"De eerste stap die ik met je zet, zorgt voor beweging."

Sander richt zich o.a. op mannen die op zoek zijn naar meer bewustzijn. “Ik vind het echt niet meer interessant om over voetbal, auto’s en mijn werk te praten” is iets dat hij vaak hoort. Ook veel mannen gaan zich verdiepen in yoga, ademhaling, het eenvoudiger maken van hun leven. Dit bewustwordingsproces komt vaak in een stroomversnelling als iemand vast loopt. Als mensen vastlopen in hun werk of in hun privé situatie is dat het moment om te kijken naar hoe je als mens in het leven staat. Sander wil hen graag begeleiden richting een bewuster leven. Dit doet hij door hen in beweging te brengen en te activeren. Daarnaast laat hij hen hun lichaam ervaren met energiewerk.

“Ik ben er van overtuigd dat je meer uit je leven kunt halen dan je zelf denkt. Eerst door te voelen waar je tegenaan loopt en wat je zou willen. Maar dan wordt het wel spannend. Je gaat zaken anders zien en je wilt ze anders gaan doen. Je zult weerstand, boosheid en frustratie ervaren en hier met mij door heen bewegen. Een waardevol proces dat er voor zorgt dat je gaat leven met jouw doel voor ogen.”

Samen met Madelon verzorgt hij elke 3e maandag van de maand de Huiskamersessies voor jongeren tussen de 15 en 22.
Elke 2e maandag avond van de maandag is er de Mannengroep Zwolle o.l.v. Sander
Regelmatig kun je bij hem aansluiten voor de Stilte Ronde of een Wandeldag. Alle data vindt je in de agenda op de home pagina.
Voor teams die willen stilstaan bij hun essentie, hun kracht en hun motivatie is het ook mogelijk om een Stilte Ronde op maat te maken. Dit is een team-uitje waarbij er niet vergaderd wordt maar waarbij je in stilte je eigen aandeel mag ervaren en waarbij je je vervolgens vanuit jezelf mag uitspreken. Dit alles onder het genot van een kop thee in de natuur.

Wil je meer weten over Sander? Kijk hieronder naar al zijn aanbod of volg hem op Facebook en Instagram

Mail naar sanderblok76@gmail.com
of bel 06-35121954

Reiki

De kracht van Reiki is de overgave. Door in alle rust liefdevol aanwezig te zijn, laat ik mijn cliënten voelen en ontspannen. Hierdoor worden ze zich bewust van zichzelf. Ze voelen hun lichaam, hun houding, ze ontwaken uit de drukte van hun leven en zijn aanwezig in het nu.

De levensenergie die via mijn handen naar het lichaam van de cliënt stroomt, zorgt voor de verbinding. Door hiermee te spelen en te stimuleren breng ik een energiestroom op gang. De levensenergie van Reiki laat energie stromen waardoor fysieke, emotionele en energetische blokkades kunnen worden opgeheven.


Als je je lichaam liefdevol energie geeft dan kun je ook voelen waar je heen wilt bewegen. Je kunt voelen wat je lichaam je verteld en daar voor open staan. Je kunt dan veel beter bij je emoties komen. Waar dat eerder misschien niet lukte kun je op een liefdevolle manier uitspreken wat jouw werkelijke behoeftes zijn. Een behandeling op basis van Reiki geeft vaak hele mooie en heldere inzichten. De energie van Reiki opent vaak een proces. Tijdens mijn Reikibehandelingen gebruik ik ook andere technieken en middelen zoals visualisaties, ademhalingsoefeningen, aankijk oefeningen, edelstenen, klankschalen en spiegeloefeningen. Ik laat mijn cliënten uitspreken waar zij dankbaar voor zijn, wat hun angsten zijn en welke verlangens zij voelen.

Reiki helpt om:
- pijnklachten te verminderen
- onzekerheid te verminderen
- stress en gespannenheid weg te nemen
- blessures te verhelpen
- pijnlijke gewrichten verlichting te geven
- hoofdpijn te verminderen
- het hoofd met het lichaam te verbinden
- je intuïtie te versterken
- je beter te laten aarden
- trauma’s zichtbaar te maken
- de keel te openen, zodat jij je durft uit te spreken.
Ik bied Reiki aan in de vorm van:
De Energy Break van zo’n 30 minuten voor 27 euro.
Een behandeling van een uur voor 57 euro.
Een volledige sessie met voor- en nagesprek en behandeling voor 75 euro.

Daarnaast bied ik een combinatie aan van Reiki, gesprekken en wandelcoaching. Deze trajecten zijn maatwerk en de prijs die daar bij hoort komen we overeen in een gesprek.


Wandelcoaching

Kijk je wel eens uit het raam vanaf je werkplek en verlang je dan ook wel eens naar ruimte? Meer ruimte, vrije ruimte, speel ruimte en creativiteit? Zou je graag in beweging willen komen met jezelf? Ik neem je heel graag op pad. Het is heerlijk om buiten vrij uit te spreken. Laten we samen kijken waar dat jou brengt.

De natuur helpt op een wonderlijke manier bij het beantwoorden van jouw vragen. Hekken, bruggen, sluizen en kruispunten zijn de mogelijkheden om bij los te laten of om keuzes bij te overwegen. De details onderweg, de vormen op de grond blijken veel te zeggen over de manier waarop wij ons leven zien. Ieder ziet namelijk iets anders zodat je altijd de vragen kunt stellen: Wat zie jij? Wat herken je daarvan in je dagelijks leven? Welk gevoel geeft je dat? Welke impuls voel je, nu je dit vertelt?

Vanuit deze basis gaan we voelen wie je werkelijk bent en hebben we gesprekken over wat je werkelijk wilt doen. Vanuit daar ga jij doen! Mijn vraag zal dan ook heel vaak zijn “Wat is je volgende stap en hoe ga je dat aanpakken?" Deze stappen zijn soms eng, roepen weerstand op, maar ze bestaan eigenlijk uit een groot verlangen. Door samen te kijken naar die weerstand, de pijn, het verdriet en het verlangen, help ik je bij het nemen van jouw stappen.

We gaan naar buiten in sessies van ongeveer anderhalf uur. Ik gebruik graag een omgeving met bos en heide buiten de stad. Als ik vanuit de Manifestatie start dan gebruik ik vaak de ruimte bij het Engelse werk en langs de IJssel. Woon je niet in Zwolle dan kunnen we ook aan het werk in een andere omgeving. In overleg kan ik de wandelsessies ook ondersteunen met Reiki sessies in de praktijk.

Stilteronde

Tijdens elke Stilte Ronde wandelen we met elkaar zo’n twee uur in stilte. Elke editie dezelfde ronde laat heel mooi zien hoe verschillend elke keer is. Het licht, de kleuren van elk seizoen, de wind, de volgens maken het verschil. Maar het grootste verschil wordt gemaakt door jou. Jij bent iedere keer anders en telkens spiegelt de natuur andere delen van jou.

Als je in stilte wandelt op een rustige manier, sta je stil bij jezelf. Je laat gedachten komen en je laat ze weer los. De beweging zorgt ervoor dat alles waar je je in je drukke bestaan mee bezig houdt kan bezinken. Je kunt weer komen tot de essentie en er ontstaat ruimte voor een andere benadering. Je zult merken dat je tot creatieve inzichten en oplossingen komt.
Wandelen in de natuur geeft je rust. Het maakt je op een prettige manier bewust van alle mooie details om je heen. Het zorgt voor reflectie zonder dat je er moeite voor hoeft te doen, de natuur geeft je dit vanzelf.


Wandeldag

“Het bos en de heide geven je ruimte. Even weg uit de drukte, uit je hoofd en in beweging.”

Ik neem je mee op een wandeling over de Noordelijke Veluwe of over de prachtige Sallandse Heuvelrug . Als wandelcoach begeleid ik deze wandeling en geef ruimte aan dat wat nodig is. Door het gesprek wat we voeren, de intentie die elk van ons aan het begin van de dag zet, voel ik intuïtief aan wat mag gebeuren. Dit betekent dat een dag dan bijvoorbeeld bestaat uit een stilte wandeling waarbij jij je intentie kunt doorvoelen. Het kan zijn dat we oefeningen doen op heuveltoppen en kruisingen die gaan over de keuzes waar we voor staan. Het kan zijn dat we een opstelling of collage maken van al het materiaal dat aanwezig is in het bos en daarmee ons verhaal vertellen.
De natuur doet ook vanzelf zijn werk, daar hoeven we niets voor te doen. De zon laadt ons op, de wind daagt ons uit of geeft juist steun. De rust en het ritselen prikkelen onze zintuigen. Het werkt kalmerend en verhelderd. De symboliek spiegelt ons in het moment en geeft vaak wat we nodig hebben. Daarnaast is de wandeling ook een hele fijne fysieke inspanning. Je ontmoet gelijkgestemden, mensen die op zoek zijn naar rust, vertrouwen en een meer bewust leven. Onderweg eten we in de natuur en nemen de tijd om te genieten.