AGENDA


< Mei 2019 >
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag
    1 2Filmavond In UteroFilmavond In UteroTijd: 19:30 - 22:30
In Utero is een ode aan ons vermogen om lief te hebben en nieuw leven te koesteren. Het ontwikkelen van dat vermogen begint in de baarmoeder, in de relatie tussen de moeder en haar kind en in de wisselwerking met hun omgeving. De tijd waarin we nu leven omringt het jonge kind met een milieu waarin de mensheid voor grote opgaven staat. Economische en technologische ontwikkelingen en de uitbreiding van de consumptiemaatschappij leggen een enorme druk op levens van ouders, kinderen en de samenleving. Het spanningsveld tussen de prilste behoeften van het ongeboren kind en de stressvolle omgeving waarin hun moeders en vaders leven, wordt in deze film treffend verbeeld en nodigt uit tot bewustwording en dialoog. Een dialoog die gevoerd kan worden in het gezin en onder professionals, maar die ook deel uitmaakt van een brede maatschappelijke discussie over onder andere de positie van zwangere vrouwen, geboortezorg, kinderopvang en de toenemende medicalisering van gedragsproblematiek bij kinderen. In Utero – een spraakmakende documentaire over de invloed van ervaringen in de baarmoeder op de gezondheid van mens en maatschappij.
3 4 5
6 7 8Mir Methode KringMir Methode KringTijd: 10:00 - 11:30
Iedere 2e woensdagochtend van de maand organiseert Aventurijn de MIR-Methode kring van 10.00 uur tot 11.30 uur. Ontvangst vanaf 09.45 uur. Wat doe je tijdens deze bijeenkomst?
Je ontmoet andere mensen die ook de MIR-Methode doen. Dat schept een band. De MIR-Methode begeleider leidt de bijeenkomst en neemt je mee door drie onderdelen:
1. Thema-bespreking Bewustwording is soms de helft van het helingswerk. Door met elkaar te praten over een thema, word je je bewust van hoe dat bij jou speelt en kun je stappen zetten in je heling. 2. Vragenronde Welke vragen heb je nog? De MIR-Methode begeleider beantwoordt de vragen die je hebt. Misschien heb je een vraag over het doen van de MIR-Methode. Misschien heb je persoonlijke vragen. De MIR-Methode begeleider kan jou dan al tips geven. 3. Kringheling Tot slot doet de hele groep de 9 stappen van de MIR-Methode voor één persoon. Die ene persoon is de ‘ontvanger’. Het blijkt dat als de groep zich richt op een persoon, dat deze persoon een sterke heling ontvangt.
Reiki OefenavondReiki OefenavondTijd: 20:00 - 22:30
Iedere 2e woensdag van de maand, van 20.00 tot 22.30 uur wordt de Reiki oefenavond georganiseerd. Ontvangst vanaf 19.45 uur. Deze avond is voor iedereen die een Reiki cursus heeft gedaan. Op deze avond delen we vragen en ervaringen met elkaar en is er tijd om Reiki te geven en te ontvangen. Je bent van harte welkom. Deelname
De kosten zijn € 5,00
9workshop Voetmassageworkshop VoetmassageTijd: 19:30 - 22:30
In deze workshop leer je hoe je een ander een prettige en verantwoorde voetmassage kunt geven.
Een voetmassage brengt verlichting en ontspanning bij pijn, vermoeidheid of stress. Door de reflexzones op de voeten werkt deze massage niet alleen ontspannend op de voeten zelf maar beïnvloedt het ook de rest van ons lichaam en onze geest. Een goed uitgevoerde voetmassage brengt daarnaast je aandacht van je drukke hoofd naar je voeten. Dat op zich is vaak al een verademing!
10Ligconcert met DINALigconcert met DINATijd: 19:30 - 22:00
Deze avond neemt DINA je mee in haar eigen wereld waar je heerlijk mag ontspannen, al liggend luisterend naar haar bijzondere liedjes. Een speciaal aangepast programma waarin je meegevoerd wordt naar hogere sferen en waar je weer contact mag maken met je lijf en je hart. Elke maand nodigt DINA speciale gastmuzikant uit waarmee ze een bijzondere avond creëert waarin zang, gitaarspel, en andere instrumenten je meevoeren naar plekken waar je nog nog nooit bent geweest. Entree: 15 euro
Aanvang: 19.30 uur
Start: 20.00 uur
Thee en lekkers staan voor je klaar.
Neem zelf even een dekentje en een kussentje mee.Yogamatten zijn aanwezig om op te liggen. Comfortabele kleding wordt aangeraden.
Adres: De Manifestatie / Emmastraat 7 / 8011 AE / Zwolle Opgeven kan via een pb, whatsapp of mail. Er zijn maximaal 20 plekken beschikbaar dus wees op tijd met aanmelden!
11 12StadsverlichtingStadsverlichtingTijd: 20:00 - 21:00
Kom jij ook elke tweede zondagavond van de maand? In de Manifestatie ben je welkom voor een uur stilte, liefde en ontspanning, om weer thuis te komen bij jezelf, elkaar en onze leefomgeving.
Stadsverlichting wil een huiskamercultuur van saamhorigheid stimuleren in een tijd van verharding en individualisme. Als mensen samen stil zijn, hebben zij een harmoniserend effect op hun omgeving, zo blijkt uit onderzoek. In steden waar regelmatig wordt gemediteerd, is er minder criminaliteit, is het minder druk op de spoedeisende hulp en zijn er minder verkeersongevallen. Vooral als je samen stil bent en mediteert bouw je een krachtige energie op.
Tijdens de bijeenkomsten in de Manifestatie kom je tussen 19.45 en 20.00 uur in stilte binnen. Je loopt naar boven over met kaarsen verlichte trap. Boven staat thee voor je klaar. Om 20.00 uur start een uur voor meditatie. Na afloop van de meditatie mag je in stilte weer weg, maar je kunt ook even blijven om ervaringen uit te wisselen.
Neem je eigen meditatiekussen of -bankje mee en eventueel iets warms om aan te trekken of om te slaan. Er zijn aan dit meditatie uur geen kosten verbonden.
Opgeven kan via demanifestatie@gmail.com of via www.stadsverlichting.nu.
13Mannengroep ZwolleMannengroep ZwolleTijd: 20:00 - 22:00
Elke 2e maandag van de maand ontvangt Sander Blok je in De Manifestatie van 20.00 - 22.00
14 15 16 17Basistraining Beter AdemenBasistraining Beter AdemenTijd: 10:00 - 16:00
Tijdens deze eerste trainingsdag leer je de uitgangspunten van de methode ‘Beter ademen. Je ervaart de kracht van de methode en krijgt een nieuwe kijk op je ademhaling. Je gedachten komen tot rust, je voelt je lichaam levendiger worden en laat direct al wat spanning los.
18 19
20 21Ik mis je nog zo ( Demonstratieavond mediumschap)Ik mis je nog zo ( Demonstratieavond mediumschap)Tijd: 19:30 - 22:15
Iemand uit je nabije omgeving is overleden en jij mist hem of haar. Soms heviger, soms minder.
Is het dan allemaal voorbij na de dood?
Tijdens deze avond van IK MIS JE NOG ZO ervaar je dat het leven en de liefde door gaan na de dood en dat het allemaal dichterbij is dan je denkt.
Je maakt kennis met wat een medium precies doet en hoe jij zelf IN TOUCH kunt blijven. Er zullen tijdens deze avond een aantal contacten met overledenen gemaakt worden zodat je zult ervaren hoe dichtbij die ander eigenlijk is. Zinstreel is een professionele praktijk voor mediumschap & coaching met jarenlange praktijkervaring en professionele training (gevolgd in binnen- en buitenland). Als voormalig manager heeft zij bewust gekozen voor het verder ontwikkelen en inzetten van haar zesde zintuig. Zinstreel geeft prive-consulten en readings in haar praktijk en daarnaast workshops, demonstraties mediumschap en (huiskamer)avonden. Graag vooraf aanmelden via het aanmeldformulier bij de pagina contact op www.zinstreel.nl Entree: € 15
22 23 24 25 26
27 28 29Lezing over vasten en detoxLezing over vasten en detoxTijd: 19:30 - 21:30
Onder de noemer “Activeer je innerlijke arts” wordt een lezing gehouden over vasten en detox.
Tijdens deze lezing komen vragen aan bod als waarom vasten iets heel natuurlijks is, en hoe je, door te vasten/detoxen, gezond kunt blijven en je zelfgenezend vermogen kunt versterken.
Er wordt ook uitgelegd waarop je moet letten als je wilt gaan vasten.
Zie voor meer informatie en aanmelding:
www.puurgenezen.nl/vastenkuur-info-avond/
30 31