AGENDA


< Januari 2019 >
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag
  1 2 3 4 5 6
7 8 9Mir Methode KringMir Methode KringTijd: 10:00 - 11:30
Iedere 2e woensdagochtend van de maand organiseert Aventurijn de MIR-Methode kring van 10.00 uur tot 11.30 uur. Ontvangst vanaf 09.45 uur. Wat doe je tijdens deze bijeenkomst?
Je ontmoet andere mensen die ook de MIR-Methode doen. Dat schept een band. De MIR-Methode begeleider leidt de bijeenkomst en neemt je mee door drie onderdelen:
1. Thema-bespreking Bewustwording is soms de helft van het helingswerk. Door met elkaar te praten over een thema, word je je bewust van hoe dat bij jou speelt en kun je stappen zetten in je heling. 2. Vragenronde Welke vragen heb je nog? De MIR-Methode begeleider beantwoordt de vragen die je hebt. Misschien heb je een vraag over het doen van de MIR-Methode. Misschien heb je persoonlijke vragen. De MIR-Methode begeleider kan jou dan al tips geven. 3. Kringheling Tot slot doet de hele groep de 9 stappen van de MIR-Methode voor één persoon. Die ene persoon is de ‘ontvanger’. Het blijkt dat als de groep zich richt op een persoon, dat deze persoon een sterke heling ontvangt.
Reiki OefenavondReiki OefenavondTijd: 20:00 - 22:30
Iedere 2e woensdag van de maand, van 20.00 tot 22.30 uur wordt de Reiki oefenavond georganiseerd. Ontvangst vanaf 19.45 uur. Deze avond is voor iedereen die een Reiki cursus heeft gedaan. Op deze avond delen we vragen en ervaringen met elkaar en is er tijd om Reiki te geven en te ontvangen. Je bent van harte welkom. Deelname
De kosten zijn € 5,00
10Lichter Leven Belevings & Informatie avond ( Madelon Blok)Lichter Leven Belevings & Informatie avond ( Madelon Blok)Tijd: 19:30 - 21:30
11Basiscursus Beter AdemenBasiscursus Beter AdemenTijd: 09:30 - 12:00
Tijdens deze eerste trainingsdag leer je de uitgangspunten van de methode ‘Beter ademen. Je ervaart de kracht van de methode en krijgt een nieuwe kijk op je ademhaling. Je gedachten komen tot rust, je voelt je lichaam levendiger worden en laat direct al wat spanning los.
Ligconcert met DINALigconcert met DINATijd: 19:30 - 22:00
Deze avond neemt DINA je mee in haar eigen wereld waar je heerlijk mag ontspannen, al liggend luisterend naar haar bijzondere liedjes. Een speciaal aangepast programma waarin je meegevoerd wordt naar hogere sferen en waar je weer contact mag maken met je lijf en je hart. Elke maand nodigt DINA speciale gastmuzikant uit waarmee ze een bijzondere avond creëert waarin zang, gitaarspel, en andere instrumenten je meevoeren naar plekken waar je nog nog nooit bent geweest. Entree: 15 euro
Aanvang: 19.30 uur
Start: 20.00 uur
Thee en lekkers staan voor je klaar.
Neem zelf even een dekentje en een kussentje mee.Yogamatten zijn aanwezig om op te liggen. Comfortabele kleding wordt aangeraden.
Adres: De Manifestatie / Emmastraat 7 / 8011 AE / Zwolle Opgeven kan via een pb, whatsapp of mail. Er zijn maximaal 20 plekken beschikbaar dus wees op tijd met aanmelden!
12 13StadsverlichtingStadsverlichtingTijd: 20:00 - 21:00
Kom jij ook elke tweede zondagavond van de maand? In de Manifestatie ben je welkom voor een uur stilte, liefde en ontspanning, om weer thuis te komen bij jezelf, elkaar en onze leefomgeving.
Stadsverlichting wil een huiskamercultuur van saamhorigheid stimuleren in een tijd van verharding en individualisme. Als mensen samen stil zijn, hebben zij een harmoniserend effect op hun omgeving, zo blijkt uit onderzoek. In steden waar regelmatig wordt gemediteerd, is er minder criminaliteit, is het minder druk op de spoedeisende hulp en zijn er minder verkeersongevallen. Vooral als je samen stil bent en mediteert bouw je een krachtige energie op.
Tijdens de bijeenkomsten in de Manifestatie kom je tussen 19.45 en 20.00 uur in stilte binnen. Je loopt naar boven over met kaarsen verlichte trap. Boven staat thee voor je klaar. Om 20.00 uur start een uur voor meditatie. Na afloop van de meditatie mag je in stilte weer weg, maar je kunt ook even blijven om ervaringen uit te wisselen.
Neem je eigen meditatiekussen of -bankje mee en eventueel iets warms om aan te trekken of om te slaan. Er zijn aan dit meditatie uur geen kosten verbonden.
Opgeven kan via demanifestatie@gmail.com of via www.stadsverlichting.nu.
14Mannengroep ZwolleMannengroep ZwolleTijd: 20:00 - 22:00
Elke 2e maandag van de maand ontvangt Sander Blok je in De Manifestatie van 20.00 - 22.00
15 16 17 18Beter Ademen opleidingBeter Ademen opleidingTijd: 10:00 - 17:00
Wil jij ademtrainer worden? Of werk je al als ademtrainer, coach of therapeut en wil je jouw expertise en bewustzijn vergroten? Dan kun je naast het ‘Beter ademen Verdiepingstraject’ de Opleidingsmodule volgen. Daarin leer je de Methode ‘Beter ademen’ overdragen en anderen te begeleiden naar een natuurlijke ademhaling en ontspannen lichaam en geest. De Opleidingsmodule bestaat uit: vier opleidingsdagen
thuisstudie en proefsessies in je eigen omgeving
tweemaal assisteren bij een Basistraining
tweemaal assisteren tijdens een Verdiepingsweekend
Het Verdiepingstraject en de Opleidingsmodule vormen samen de Opleiding.
19OPEN HUISOPEN HUISTijd: 13:30 - 19:00
en je nieuwsgierig naar wat er allemaal te doen is in De Manifestatie? Heb je altijd al een keer binnen willen kijken, maar is het er tot nu toe niet van gekomen? Op zaterdagmiddag 19 januari 2019 opent De Manifestatie haar deuren voor een Open Huis! Vanaf 13.30 kun je terecht in de grote Zonnekamer voor een kennismakingsmarkt. Verschillende bewoners vertellen je hier met alle liefde over hun werk binnen De Manifestatie en waarvoor je bij hun praktijk terechtkan. Er zijn mogelijkheden voor korte behandelingen en kennismakingsgesprekken én ook een korte workshop te volgen. Om 18.00 eindigen we het Open Huis met een mini concert in De Zonnekamer.
20Acces Bars cursusAcces Bars cursusTijd: 10:00 - 18:00
Een ‘must have’ voor de startende- en ervaren ondernemer, therapeut, behandelaar of coach die wil inspireren en het beste voor heeft met zijn klanten. Tijdens de cursus creëer jij een andere realiteit. Je zal veel van je obstakels, dingen die je weerhouden van dat wat je daadwerkelijk wil, los gaan laten. Dit loslaten creëert een betere versie van jezelf. Gedurende deze cursusdag die we om 10.00 uur relaxt beginnen ontmoet je Gary Douglas en dr. Dain Heer (de grondleggers van Access Consciousness®) op video. Je krijgt een duidelijke uitleg wat Access Bars® is en hoe jij Access Bars® kan toepassen voor jezelf en in je eigen praktijk. Ook hoe het wetenschappelijk werkt, dat Access Bars® je energiebanen reset en dat het bewezen is dat het helpt om angsten en depressies tegen te gaan, komt ter sprake. Aangezien de cursusdag een combinatie is van theorie en praktijk geef en krijg je voor de lunch al een Access Bars® behandeling. Tijdens deze cursus leer je de Bars Clearing Statement. Ook ontvang je de Bars Manual waarin alle informatie over Access Bars® staat vermeld. Rond lunchtijd zal er alle tijd zijn om je eigen meegebrachte lunch te nuttigen. Thee, koffie, gezuiverd water en diverse zoete/zoute versnaperingen zijn aanwezig. Na de lunch vervolgen we de dag met de tweede behandeling. Tijdens deze behandelingen wordt je gecoacht door Gecertificeerd Access Bars® Facilitator Jelle van Brussel. Ook is er tijd voor verdieping in Access Bars® en het stellen van vragen. Aan het einde van de dag, om 18.00 uur, ronden we de cursus af en krijg je het Bars Practitioner certificaat. Je mag jezelf vanaf nu een gecertificeerd Bars Practitioner noemen. Als Practitioner mag je de Bars behandelingen geven aan anderen. Ook kun je de Bars behandeling gelijk aanbieden in je eigen praktijk. Praktische cursusinformatie
Een cursus Access Bars® duurt 1 dag (10.00-18.00 uur)
Een cursusgroep bestaat uit 4 – 10 deelnemers
De cursus vindt plaats aan de Emmastraat 7 te Zwolle
De cursuskosten bedragen € 300,00 (inclusief btw)
Parkeren kan op het parkeerterrein van de IJsselhallen
Uitrijkaart is te verkrijgen bij Jelle voor € 4,00
21 22Reiki 2 OefenavondReiki 2 OefenavondTijd: 20:00 - 22:30
Ontvangst vanaf 19.45 uur. Deze avond is voor iedereen die een Reiki 2 cursus heeft gedaan. Op deze avond delen we vragen en ervaringen met elkaar en is er tijd om Reiki te geven en te ontvangen. Je bent van harte welkom. Deelname
De kosten zijn € 5,00
23 24 25 26Reiki 1 cursus ( tweedaagse)Reiki 1 cursus ( tweedaagse)Tijd: 10:00 - 18:00
Reiki 1 cursus
Vanaf je geboorte sta je al in contact met Reiki Energie wat hetzelfde betekent als Universele of Goddelijke Levensenergie. Tijdens je leven gebeuren er soms dingen waardoor je levensenergie voor een deel geblokkeerd raakt. In deze cursus ontdek je hoe je met Reiki energie blokkades kunt opheffen en leer je hoe je jezelf en anderen met een simpele, veilige en effectieve Reiki behandeling in balans kunt brengen.
Reiki is makkelijk te leren en kent geen bijwerkingen. Het is makkelijk te integreren in een drukke leefstijl omdat het overal, op elk gewenst moment van de dag, kan worden toegepast.
27Reiki 1 cursus ( tweedaagse)Reiki 1 cursus ( tweedaagse)Tijd: 10:00 - 18:00
Reiki 1 cursus
Vanaf je geboorte sta je al in contact met Reiki Energie wat hetzelfde betekent als Universele of Goddelijke Levensenergie. Tijdens je leven gebeuren er soms dingen waardoor je levensenergie voor een deel geblokkeerd raakt. In deze cursus ontdek je hoe je met Reiki energie blokkades kunt opheffen en leer je hoe je jezelf en anderen met een simpele, veilige en effectieve Reiki behandeling in balans kunt brengen.
Reiki is makkelijk te leren en kent geen bijwerkingen. Het is makkelijk te integreren in een drukke leefstijl omdat het overal, op elk gewenst moment van de dag, kan worden toegepast.
28 29 30Workshop VoetreflexologieWorkshop VoetreflexologieTijd: 10:00 - 17:00
Tijdens de eendaagse workshop Voetreflexologie leer je alles over reflexpunten op je voeten. De voeten zijn de spiegel van het menselijk lichaam. Het functioneren van de verschillende organen is vanuit de voeten af te lezen waarna de werking van deze organen met de juiste gebruikmaking van reflexpunten kan worden beïnvloed. Je leert hoe je jezelf en anderen in balans kunt brengen door Voetreflexologie toe te passen. Deze eenvoudig aan te leren methode wordt onderwezen door Marion van Brussel. Zij is reeds vele jaren gediplomeerd docent van de BER (Bond van Europese Reflexologen). Er wordt gewerkt met, een deel van, het cursusmateriaal dat ook in de beroepsopleiding voetreflexologie van de BER wordt gebruikt. De workshop is dus een perfecte opstap naar genoemde beroepsopleiding van de BER. De workshop is vooral een zeer goede aanvulling voor mantelzorgers, pedicures, schoonheidsspecialisten en masseurs. De workshop is echter ook makkelijk toe te passen op iedereen in je naaste omgeving. Na voltooiing van de workshop ontvang je een “Certificaat Voetreflexologie” van de Bond van Europese Reflexologen. Gastvrouw is Marion Brusselman
31